İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Düğün Kredisi
  3. Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?
2

Tüm toplumlarda olduğu gibi bizim toplumumuzda da aile en kutsal değerlerden biridir. Aile kurmak da herkesin hakkıdır. Fakat bazı kişilerin maddi durumu evlenmeye müsait olmayabilir. Devlet destekli evlilik kredisi projesi de bu maksatla kamuoyuna sunulmuştur. Bu durumda devlet evlenmek isteyen çiftlere evlilik kredisi vermektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan bu projeden gerekli şartlara uyan herkes faydalanabilir.

Makale İçeriği

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nedir

Evlilik kredisi ve çeyiz yardımı hep karıştırılır. Fakat ikisi birbirinden faklıdır. Çeyiz yardımında evlilikten birkaç yıl önce hesap açmış ve birikim yapmış olmak şart koşulur. Yapılan birikime göre devlet belli oranda katkı sağlar.

Evlilik kredisinde böyle bir mecburiyet söz konusu değil. Başvuru halinde gerekli şartlar sağlanmışsa devlet çifte direkt olarak finans yardımını kredi olarak verir.

Evlilik Kredisi Almak için Şartlar Nelerdir

18-24 yaş arası olmak, eğer çiftlerden biri üniversite okuyorsa 26 yaşına kadar süre veriliyor. Buradaki amaç erken aile olmayı teşvik ve özendirmedir. Çiftlerin adli sicillerinin temiz olması, kanunlara göre ağır cezalardan birinden hüküm giymişse ya da öyle bir durum söz konusu ise kredi verilmeyecektir. Çiftlerin ve ailelerinin maddi durumlarının yetersiz olması. Bu konuda ilgili makamlar kapsamlı inceleme yapıyor. Evlilik kredisi ilk evliliklerde ve bir defaya mahsus olarak veriliyor.

Devlet tarafından 2017 yılı için verilecek kredi miktarı 10.000 TL’dir. Rakamda artış olma ihtimali de Bakanlar Kurulu kararıyla mümkün olabilmektedir. Çiftlerden birinin yetimhanede ya da devlet yurtlarında kalmış olma durumunda ödeme 2 yıl ertelenebiliyor. Kredinin geri ödeme süresi 4 yıldır.

Evlilik Kredisi Başvurusunda Devlet Bankalarının Talep Ettiği Belgeler

TC nüfus cüzdanı fotokopisi, İkametgah belgesi, Son 3 ay içinde ödenmiş kendi adına kayıtlı su, elektrik, doğalgaz, telefon faturası, Gelir belgesi

Bu belgelerle bankalara başvurup evlilik kredinizi alabilirsiniz. Bankalar, bâzı durumlarda sizden ekstra belge talebinde de bulunabilirler. Bu belgeler, genel itibarıyla klasik bürokratik işlemler ile hızlıca alınabilmektedir. Evlilik kredisi çekmeden önce, gelir durumunuzu kredi taksitlerini ödeyebileceğiniz düzeyde ayarlamanız oldukça önemlidir. Çünkü kredi taksitlerinin herhangi bir şekilde aksaması, kredi notunuzu ciddî oranda düşürecektir. Kredi notunuzun düşmesi ise, daha sonraki bankacılık işlemlerinde kimi sorunlarla karşılaşmanıza neden olacaktır. Evlilik kredisini de, temelde normal kredilerle aynı kefeye koymanız, sadece devlet destekli olduğu için birtakım kolaylıklar sağlandığını bilmeniz gerekmektedir.

Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. Avatar

    şu an böyle bir yazı bulduğuma çok sevindim. evlilik için kredi alacaktım devlet destekli evlilik kredisini ilk defa duymuş oldum bu çok işime yarayacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir