Şirketler, kurumlar ve bireysel kullanıcıların gün içinde bankalardan en çok yaptıkları işlemlerin başında EFT, havale işlemleri gelir. Bu yüzden EFT saatleri ve ücretleri, her banka kullanıcısı açısından önemli bir yere sahiptir. Türkiye’nin en çok kullanılan bankalarından AKBANK EFT ücretleri ve EFT saatleri hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımız, işlem yaparken işinizi kolaylaştıracak.
Finans kurumlarının başında gelen bankalar, kullanıcılarına sundukları hizmetler karşılığında komisyon ücreti alırlar. Alışverişlerde ve para transferlerinde alınan komisyonlar hakkında bilgi sahibi olmak, kullanıcılar açısından daha bilinçli hareket etmeyi kolaylaştırır. Türkiye’nin sık kullanılan bankalarından biri olan AKBANK, EFT, havale ücretlerini güncelledi. Biz de bu konuda size yardımcı olacak bilgileri sunmak istedik.
Makale İçeriği
AKBANK EFT Saatleri
Akbank, kullanıcılarına 7/24 hizmet veren bir banka olup hafta içi mesai saatleri içerisinde sorunsuz bir şekilde EFT yapma kolaylığı sağlamaktadır. Pandemiden dolayı değişen mesai saatleri, online işlemler için geçerli değil. Saat 9.00’dan akşam 17.00’ye kadar kolaylıkla Akbank üzerinden EFT yapabilirsiniz. Bu saatler dışında yapılan işlemler ise bir sonraki mesai gününün ilk saatlerinde gerçekleştirilir.
AKBANK EFT Ücretleri
Bankalar, zaman zaman güncelleme yaparak EFT ücretleri hakkında yeni tarifeler uygulayabiliyorlar. Akbank da EFT ücretleri konusunda bir güncelleme yaparak yeni tarife üzerinden yapılan işlemlere karşı komisyon ücreti almaktadır. Peki, AKBANK EFT ücretleri ne kadar? İşte detaylar.
- Akbank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Asistan’dan yapılan 1.000 TL ve altı EFT ücreti 1 TL
- Akbank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Asistan’ dan yapılan 1.000 – 50.000 TL EFT ücreti 2 TL
- Akbank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Asistan’ dan yapılan 50.000 TL ve üstü EFT ücreti 25 TL
- Akbank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Asistan’ dan yapılan 1.000 TL ve altı Geç EFT (16:00-17:15) ücreti 1.5 TL
- Akbank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Asistan’ dan yapılan 1.000 – 50.000 TL Geç EFT (16:00-17:15) ücreti 3 TL
- Akbank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Asistan’ dan yapılan 50.000 TL Geç EFT (16:00-17:15) ücreti 37.5 TL
- ATM’ den 1.000 TL ve altı EFT ücreti 2 TL
- ATM’ den 1.000 – 50.000 TL EFT ücreti 5 TL
- ATM’ den 50.000 TL ve üstü EFT ücreti 50 TL
Hafta Sonu Akbank EFT Yapılır mı?
Bankaların genel çalışma prensibi hafta içi saat 9’dan akşam 17’ye kadardır. Bu saatler içerisinde ister aynı banka ister farklı bankalara kolaylıkla EFT yapılabilir. Akbank da müşterilerine hizmet sunarken mesai saatleri içerisinde olunması durumunda, kısa sürede transfer işleminin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Hafta sonu AKBANK EFT işlemi ise gerçekleştirilemez. Para transferi talebinde bulunulabilir ancak paranın karşı hesaba geçmesi, bir sonraki mesai saatleri içerisinde olur.
İlginizi Çekebilir: Bankaların Günlük EFT Gönderim Limiti Ne Kadar?
EFT ile Havale Arasındaki Fark Nedir?
Çoğu zaman banka kullanıcıları EFT ile havale işlemlerini birbiri ile karıştırır ve yanlışlıkla da olsa fazla para vermek zorunda kalır. Bu yüzden EFT ile havale arasındaki farkı ve ikisi arasındaki ücret farkını bilerek hareket etmek gerekir. Peki, EFT ile havale arasında nasıl farklar var?
- EFT, sadece hafta için ve mesai saatleri içerisinde yapılır, Havale ise 7/24 yapılabilir.
- EFT ücreti, havale ücretinden yüksektir.
- Havale, sadece aynı bankalar arasında yapılan işlemdir. EFT ise tüm bankalar arasında yapılabilen işlem türüdür.
- Havale işlemi, EFT işleminden çok kısa sürer ve birkaç dakika içerisinde işlem tamamlanabilir.
- EFT işlemleri ortalama 30 dakika içerisinde gerçekleştirilir.
Yanlış Yapılan EFT İşlemi Nasıl İptal Edilir?
Çoğu banka kullanıcısının düştüğü temel hatalardan biri, yanlış kişilere para göndermektir. IBAN numarasının yanlış girilmesi ya da hesap numarasının yanlış girilmesi yüzünden meydana gelen bu sorunlar için bankanın iletişim kanallarından ulaşmak gerekir. AKBANK’ta yanlış EFT işlemlerini iptal etmek için de yine bankanın çeşitli iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Yapılan işlem neticesinde eğer karşı taraf parayı çekmemiş ise işlemin iptal edilmesi daha kolay olur. Fakat karşı taraf parayı çekmiş ise yapılabilecek tek şey, kişi ile iletişime geçmektir. Bunu da bankanıza bildirerek yapabilirsiniz.