İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Eğitim Kredisi
  3. Öğrenciye Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Öğrenciye kredi veren bankalar var mı diye şaşırmayın. Bankalar siz öğrencilerin halinden anlayıp, sizler içinde kredi çekme imkanını sizlere sunmaktadır.

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Öğrenciyseniz, nakit paraya olan ihtiyacınız hiçbir zaman bitmez. Bazen nakit paraya sıkışabilirsiniz, yurt ücretinizi ya da okul ücretinizi ödemek için paraya ihtiyacınız olabilir. Bu gibi durumlarda üzülmeyin, yazımızda sizler için kredi koşullarını ve hangi bankaların bu hizmeti sağladığını sizler için derledik.

İlginizi çekebilir. Yapı Kredi Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi Nedir?

Kredi Nedir?

Kredi basit anlatımıyla, bankaların müşterilerine sunmuş olduğu bir geri ödemeli para sistemidir. Örnek vermek gerekirse, çocuğunuzu evlendireceksiniz ve nakit paraya ihtiyacınız var. Müşterisi olduğunuz bir bankaya giderek öncelikle kredi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Eğer krediniz olumlu sonuçlanırsa, banka size en fazla ne kadar tutarda para çekebileceğiniz de söyler. Sizde kendinize uygun ve sonrasında ödeyebileceğiniz miktarda parayı çekmek için onay verebilirsiniz. Genelde kredi ödemeleri 36 ay vadeli şeklindedir.

İlginizi çekebilir. Yapı Kredi Altın Hesabı Nedir? 

Bankadan çekeceğiniz tutarı, geçmiş banka ilişkileriniz ve borç ödeme durumunuzda belirlemektedir. Eğer geçmişte fatura, kredi borcu ya da herhangi bir ödeme konusunda gecikmeli bir durumunuz olduysa, bu kredi çekerken size olumsuz bir şekilde yansır. Çünkü banka kendini garanti altına almak ister.

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar

Gençlerin imdadına yetişerek, finansal anlamda destek sağlayan bankaları ve koşullarını sizler için derledik.

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası eğitim kredisi için gerekli belgeler nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ya da pasaport, öğrenci belgesi, varsa gelir belgesi. Bu belgeleri tamamlayarak en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek öğrenci kredisi başvurusu yapabilir ve kredinizi hemen kullanabilirsiniz. Ziraat bankasının sunmuş olduğu eğitim kredisi 36 aya varan vade seçeneği ve düşük faiz oranlarıyla sizleri karşılıyor.

İNG Bank

İNG Bank, 5.000 TL kredi ile üniversite öğrencilerine kredi imkanı sunmaktadır. 36 aya kadar vade oranı ve 2,98 faiz oranı ile kredi çekmeniz mümkündür. Eğer sizde öğrenci iseniz ve nakit paraya ihtiyaç duyuyorsanız İNG Bankın sizlere sunmuş olduğu bu avantajlı teklifi kaçırmayın.

Denizbank

Denizbank da öğrenci kredisi veren bankalar arasında yer alır. Denizbank, öğrencilere 60 aya kadar vadeli, 10.000 TL tutarında kredi imkanı sunmaktadır. İster üniversite öğrenci olun, ister master, lisans ya da doktora hiçbiri fark etmeden Denizbanktan 60 aya kadar vadeli kredinizi çekebilirsiniz. Eğer eğitim giderlerinizi karşılamak istiyorsanız, 10.00 TL tutarında 48 ay vadeli kredi çekebilirsiniz. Bu kredinin faizi yaklaşık olarak 2,69 oranındadır.

Yapı Kredi

Yapı kredi 1000 TL’den başlayan ihtiyaç kredisi ile öğrencilere kredi çekme şansı sunuyor. Bireysel ihtiyaç kredisi Yapı Kredi bankasında 60 aya kadar vadeli ve düşük faiz oranlıdır. Bu kredinin ilk 3 taksitini erteleme şansınız da bulunmaktadır. Kredi başvurunuzu isterseniz şubeden, şubeye gitmek istemiyorsanız da atm ya da mobil bankacılık uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

İş Bankası

İş Bankası, eğitim kredisini gençlere sunmaktadır. 60 aya kadar vade seçeneği ve 1,60 faiz oranı bulunmaktadır. Kreşten yüksek lisansa kadar ve eğitime dair her ücretle ilgili kredi isteği kabul edilmektedir. Ayrıca öğrencilere kredi kartı da veren İş Bankası’na kredi kartı başvurusunu da yapabilirsiniz. İş Bankası’nda ihtiyaç kredisi faizleri 2,25 olarak hesaplanmaktadır.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu, bankalarla geçmişinize göre oluşturulan bir puan sistemidir. Yani bankalara olan güncel borç tutarınız, kredi ödemelerinizin düzenliliği, eğer kullanıyorsanız kredi kartı ödemeleri gibi bütün bu ödeme işlemlerinin düzenini ele alan ve ona göre bir not çıkarılan sistemdir.

İlginizi çekebilir. Altın Nedir, Altın Yatırımı Nasıl Yapılır?

Kredi Notu Neye Göre Hesaplanır?

Kredi Notu Neye Göre Hesaplanır?

Kredi notu Findeks tarafından hesaplanır. Findeks, kredi kayıt bürosuna bağlı bir kurumdur. Ve sizin tüm geçmiş ve güncel borç bilgilerinizi, ödeme planlarınızı, gelirinizi gibi bütün bu konuları bir ekranda görebilmektedir. Kredi notunuzda bu ele alınan bilgilere göre hesaplanır. Kredi notunu etkileyen en önemli husus düzenli ödemedir. Bunun nedeni ise bankadan kredi çekmek için ilk olarak bakılan şey kredi notunuzdur. Kredi notu bankanın kendini garantiye alma şeklidir. Eğer kredi notunuz düşük olursa, banka sizin hakkınızda demek ki ödemelerini düzenli yapmıyor gibi bir düşünceye varır ve kredi vermez. Bu nedenle de kredi notunu etkileyen en önemli husus düzenli ödemelerdir.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kredi notunu yükseltmek için öncelikle aylık kredi ve kredi kartı ödemeleri düzenli yapılmalıdır. Borçlarınızı tek bir kredide birleştirmeniz de kredini notunuzu yükseltmenize yardımcı olacaktır. Kredi kartınızın asgari ödemesini gün olarak geçirmemeye ve son ödeme gününden önce ödemeye özen gösterin. Toparlamak gerekirse, kredi notunuzu yükseltmek için, borçlarınızı düzenli bir şekilde ödemelisiniz. Aylık geliriniz ile borç ödemeniz arasında, aylık gelirinizin daha yüksek olması da etkileyen faktörlerdendir.

Kredi Başvurusu İçin Kredi Notu Kaç Olmalıdır?

Kredi Başvurusu İçin Kredi Notu Kaç Olmalıdır?

Kredi notu, bankalarla olan tüm geçmişinize göre oluşan ve bankanın kredi verirken ilk olarak baktığı şeydir. Hangi bankadan kredi ya da kredi kartı almış olursanız olun yaptığınız ödeme gecikmeleri kredi notunuzu etkiler. Kredi ödemelerinize göre ve banka geçmişine göre size bir kredi notu verilir. Eğer notunuz riskli grupta değilse kredi çekebilirsiniz.

Kredi notu sınıflandırması şu şekildedir;

0-699 en riskli

700-1099 orta riskli

100-1499 az riskli

1500-1699 iyi

1700-1900 çok iyi

Yorum Yap

Yorum Yap