İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Borç Kapama Kredisi
  3. Borç Kapama Kredisi Nedir

Borç Kapama Kredisi Nedir

Borç Kapama Kredisi Nedir
3

Nakit olarak borca sıkıştığımız dönemde kullandığımız krediler ve limitlerini harcadıklarımız kredi kartı dâhilinde oluşan borçlarımız, zaman içerisinde bizi bunaltıcı bir hâl alabilmektedir. Bu gibi durumlarda bankalar, birden fazla bankada veya kuruluşta olan borçlarınızı tek bir çatı altına toplamak ve tek elden ödeme yapmanızı kolaylaştırmak için borç kapama kredisi oluştururlar.

Makale İçeriği

Borç Kapama Kredisi

Bir diğer adı da borç transferi kredisi olan bu kredi türünde, diğer bankalarda mevcut durumda olan kredi kartı, kredili mevduat hesabı (KMH), krediler ve diğer borçlarınız tek bir isim ve kredi altında toplanır. Böylece üç dört farklı bankaya yapacağınız ödemeler, artık sâdece bir bankaya yapılabilmektedir. Bu kredi türünü hemen her banka desteklediği gibi, hepsi de farklı faiz oranları ve vâde seçenekleri sunabilmektedir.

Nasıl Kredi Çekilir

Borç kapama kredisinde en önemli işleyişler gerçekleştiren QNB Finansbank, toplamda 48 aya değin taksit imkânı sunmaktadır. Ancak banka tarafından borç transferi kredisi alabilmeniz belli şartları haiz olmanız ile sınırlandırılmıştır. Bunlardan ilki, borç kapama kredisi ile kapatacağınız borçlarınızın hepsinin başka bankalarda olma zorunluluğu. Yani aynı bankaya ait bir borcu, aynı bankadan kullanacağınız borç kapama kredisi ile ödeyemiyorsunuz. Bu kredi türünde kabul edilmeyen bir kredi türü bulunmaktadır. O da konut kredisidir. Bu noktada bir diğer koşul ise, borcunu kapatacağınız kredilerin ödemelerini yeni kredi çekeceğiniz banka şubesinin yapmasıdır. Böylece şube, diğer bankalarda bulunan borcun tamamını öder, ancak daha düşük miktarlarda ödeme yapmaz. Bu işlem, şubeler nezdinde EFT ile gerçekleştirilir. Yapılan EFT işlemleri, bir iş günü sonra asıl borçlu bankanızın hesabına geçmektedir. Bu ödeme işlemi gerçekleştirdikten sonra muhakkak asıl borçlu olduğunuz banka şubesine giderek kredinizi ya da kredi kartı borcunuzu kapattığınıza dair bir belge almanız gerekiyor.

Borç transferi kredisine başvurmak için QNB Finansbank‘ın internet sayfasını incelemenizi tavsiye ederiz. Banka, şubelerden başvuru aldığı gibi, SMS yoluyla da krediye başvuru imkânı sunmaktadır.

Faiz Oranları

Her bankanın borcunuzu kapatmak için başvurduğunuz kredide uyguladığı faiz oranı değişmektedir. Aynı zamanda banka içerisinde de kredi puanınıza göre bu faiz oranı değişiklik gösterebilmektedir. Örnek olarak Finansbank, yüzde 1,29 oranı ile bu krediyi sunmaya başlarken, kredi puanınıza göre uygulanan faiz oranı yüzde 1,76’ya kadar çıkmaktadır.

Yorum Yap

Yorum Yap