İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Tarım Kredisi
  3. TARIM KREDİSİ Nasıl Alınır?

TARIM KREDİSİ Nasıl Alınır?

TARIM KREDİSİ Nasıl Alınır?
2

Tarım Kredisi, Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı Çiftçilerimize verilen bir finans ödemesidir. Bu ödemeyi alabilmek için öncelikle çiftçilik yaptığınıza dair Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na çiftçilik kaydı yaptırmanız gerekmektedir.

Makale İçeriği

TARIM KREDİSİ NASIL ALINIR

2017 yılı içerisinde herhangi bir İlin İlçe Müdürlüğüne başvuru yaparak Çiftçi Kayıt Dosyası alıp Arazinin bağlı bulunduğu Muhtarlık ve iki azaya imzalatarak bağlı bulunduğu İlçe Ziraat Odasına Başvurarak Yıllık aidat ücretini yatırarak Kaydını Yaptırıp mevcut olan Çiftçi Kayıt dosyasını Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Döner Sermaye Birimine Dosya ücretini yatırıp Belgelerini teslim ederek kaydının yapılması ve 2017 yılına ait Çiftçilik kaydının oluşturulması sonucunda güncel Çiftçi Kayıt belgesini alarak Tercih ettiği Bankaya kredi Başvurusunda bulunabilir.

Çiftçi Kayıt Belgenizin güncel olabilmesi için her yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine Eylül ve haziran ayları arasında başvuru yaparak kayıtlarını güncellemek zorundadırlar. Dosya ücretleri dönüm başına değişmektedir 1-10 dönüme kadar 10.00 TL 50-100 kadar 15.00 TL 100-üzeri 20.00 TL ücret alınmaktadır.

Çiftçilik yapan vatandaşın bizzat Dosyayı kendisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl İlçe Müdürlüğüne teslim yapması gerekmektedir. İmza alınması zorunludur.

Kira kontratı yapacak olan vatandaşların İl ve İlçe Müdürlüğümüzden kira kontratı temin edebilir.

Tabii Afetlerde Kredi çeken Çiftçilerin Bakanlığın uygun gördüğü belirli oranda tabii afet tespit tutanağıyla birlikte ücret yardımı yapılır.

Ziraat Odası senelik aidat ücreti almaktadır; çiftçilik devamı yapamayan vatandaşların Ziraat Odasından kaydının silinmesini talep etmek zorundadır; aksi takdirde her yıl yıllık aidat adı altında ücret kesilmektedir.

ÇİFTÇİLİK KATKI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Arazini kendinize ait olduğuna dair tapu fotokopisi, Arazi kira ise Kira kontratının aslı, Kimlik Fotokopisi​​​​ Tüzel kişiler (şirket) bu belgelerin yanında Resmi gazetede ticari sicil belgesi ve imza sürgüleri bulundurmak zorundadır.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda siz de çiftçilik işlemlerinizi geliştirmek üzere kredi çekmek için başvuru yapabilirsiniz. Yaptığınız başvurular, değerlendirildikten sonra sizlere bilgi verilerek kredi kullanıp kullanamayacağınız söylenecektir. Genellikle aynı gün sonuçlanan bu işlemler, kimi zaman iki iş gününü de bulabiliyor. TARIM KREDİSİ hakkında detaylı bilgi almak için daha önceden konu hakkında yazmış olduğumuz bu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap