İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. İhtiyaç Kredisi
  3. Ev Tadilat Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Ev Tadilat Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

ev tadilat kredisi

Ev tadilatı ve tamiratı yaptırmak istiyorsunuz ancak finansmana ihtiyacınız mı var? Ev tamamlama ve tadilat kredileri veren bankalar yardımıyla nakit ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz. Bu kredi türünü birçok farklı isimle bankalarda görebilirsiniz. Bunlar; tadilat kredisi, tamirat kredisi, konut geliştirme kredisi, konut yenileme kredisi, ev geliştirme kredisi, konut tamamlama geliştirme kredisi, konut geliştirme tadilat kredisi gibi ikameleri mevcuttur.

Bankalar ihtiyaç kredisi ürünlerini kategorize ederek, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda daha kapsamlı bir hale getiriyor. Tadilat kredileri de bu kapsamda bankaların ihtiyaç kredilerini kategorize ederek dönemsel olarak sundukları kampanya kredileridir. Başvuru aşamasında bankalardan tadilat kredileri için oluşturdukları kampanyalar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kredi çekme limitinizi öğrenmek için tıklayın.

Makale İçeriği

Tadilat Kredisi Faiz Oranları

tadilat kredisi veren bankalar

Sahip olunan evlerdeki tadilat, yenileme ve dekorasyon ihtiyaçlarının masraflarını karşılamak için kullanılmakta olan kredi türlerinden biridir. Konut geliştirme kredisi olarak bilinen kredi türünü günümüzde konut tadilat kredisi ya da konut yenileme kredisi olarak da adlandırılmaktadır.

Tadilat ve tamirat kredisi ile evlerinizin bakımını, tamiratını, yenilenmesini, dekorasyon masraflarını karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda dış cephesini mantolama, mutfak veya banyo tesisatını değiştirmek ve yenilemek, kapı veya cam veya pencere gibi materyalleri değiştirerek yenilemek ve dekore etmek isteyenler tadilat kredisi ile bütün masraflarını karşılayabilirler.

Evinizin bütün yenileme, tadilat, değiştirme ve geliştirme işlemlerini bu kredi sayesinde nakit ihtiyacınız kalmadan çözebilirsiniz. Ödemesini aylık taksitlerle yaparak nakdi sıkıntılardan kurtulabilirsiniz. Peki, ev tadilat kredisi veren bankalar hangileridir? Sizin için aşağıdaki tabloda hepsini derledik. Detaylı bilgi almak istediğiniz kredi türünün ve bankanın web sitesinden aylık taksitleri, faiz oranları, kredi masrafları gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

10.000TL 36 Ay Vade

Banka Kredileri Kredi Adı Faiz Oranı Aylık Taksit Toplam Maliyet
qnb QNB Finansbank Tadilat Kredisi %1,39 372 TL 13.434 TL
ıng ING Tadilat Kredisi %1,44 375 TL 13.566 TL
teb TEB Tadilat Kredisi %1,45 376 TL 13.591 TL
iş İş Bankası Tadilat Kredisi %1,50 380 TL 13.726 TL
nkolay Aktif Bank Tadilat Kredisi %1,80 402 TL 14.541 TL
garanti Garanti BBVA Tadilat Kredisi %2,02 420 TL 15.155 TL
yapıkredi Yapı Kredi Tadilat Kredisi %2,21 435 TL 15.696 TL
denizbank DenizBank Tadilat Kredisi %2,23 436 TL 15.754 TL

Tadilat Kredisi Hesaplama

Tadilat kredisi diğer bir adıyla konut yenileme kredisi, evinizde yapacağınız tadilat, yenileme ve dekorasyon ihtiyaçları için oluşacak masrafları karşılamaya yönelik kullanılan ihtiyaç kredisi türüdür. Bankaların ihtiyaç kredisi kapsamında 36 aya varan vadelerle sunduğu tadilat kredisinde bazı bankalar çeşitli kampanyalar düzenleyerek 120 aya varan vade imkanı da sunmaktadır. Yani aylık gelirinize göre ödeme planınızı kısa veya uzun vadeye yayarak düzenlemeniz mümkündür.

PTT ihtiyaç kredisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Tadilat Kredisi Başvurusu

Evinde tadilat veya yenileme ihtiyacı olan bireylerin nakit ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturduğu tadilat kredisine başvuru yapabilmeniz için gerekli olan belgeler bunlardır;

  • Gelir durumunu gösteren belge,
  • Nüfuz cüzdanı,
  • Ücretliler: Maaş bordrosu veya net maaş tutarını gösteren iş yerince onaylı belge,
  • Serbest meslek sahipleri: Vergi levhası,
  • Şirket ortakları: Vergi levhası veya Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan kuruluş ilanı fotokopisi,
  • Gayrimenkul geliri beyan edenler: Tapu aslı ve fotokopisi,
  • Emekliler: Hesap cüzdanı,
  • Harcamanın tamamı tutarında fatura veya alışverişi tevsik eden belge veya proforma fatura veyahut makbuz (ipotek karşılığı kullanılacak ise ipotek alınacak gayrimenkulün tapusu) gerekmektedir.

Krediler uygun faiz oranları ve uygun geri ödeme kolaylıkları ile verildiği için rahatlıkla geri ödemesini sağlayabilirsiniz. Kredi alınırken her bankanın uygulayacağı faiz oranları değişiklik gösterebileceği için detaylı olarak kredi incelemesi yapılmalıdır. Aynı zamanda geri ödeme ve masrafları ile ilgili tüm ayrıntıları da öğrenmeli ve ona göre ödeme planı yapmalısınız.

 

Yorum Yap

Yorum Yap