1. Ana Sayfa
  2. Girişimci Kredisi
  3. Girişimcilik Sertifikası Nedir?

Girişimcilik Sertifikası Nedir?

Girişimcilerin yeni iş kurmaya heveslendiği dönemlerde bir destek aradığı gerçektir. Bu nispetle KOSGEB'in girişimcilik sertifikası alınması da zorunludur.

Girişimcilik Sertifikası Nedir?
1

Son yıllarda Türkiye’de de sistemleşmeye başlayan girişimcilik müessesesi, birçok noktada ekonominin canlanması ve bireysel açıdan refaha kavuşulması için gerekli fiiller bütünü olarak görülmektedir. İnovatif bir girişimcilik anlamına gelen bu sistem, aynı zamanda devlet ve muhtelif kuruluşlar vasıtasıyla da desteklenmektedir. Bu şekliyle destek veren kurumların başında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, yâni KOSGEB gelmektedir. KOSGEB’in desteklediği inovasyon işlemleri için bir gerekliliğin bulunduğu da aşikâr. Bu gereklilik, yeni iş kurmak isteyen herkesin havsalasında girişimcilik sertifikası nedir sorusunu yöneltmektedir. Bu haberimizde, temel olarak girişimcilik hususiyeti ile ilgili tafsilatlı bilgiler verecek ve sertifika alarak devlet desteğinden yararlanmanın önemine değineceğiz. Zira yeni bir iş kurmak isteyen girişimciler, birçok avantajdan yararlanarak destek görebilmektedirler. Bu kapsamda girişimcilik sertifikası ne işe yarar sualini de cevaplandırmış olacağız.

Girişimcilik Sertifikası Nedir?

Ekonomik sistem içerisinde ticaret hayatına atılmak için parlak fikri olan ve bu fikrini hayata geçirmek için harekete geçen herkes, girişimcidir. Ancak kimi zaman maddî yetersizlikler kimi zaman da teoride yetersiz bilgi dolayısıyla girişimcilerin desteklenmeye ihtiyaçları bulunmaktadır. Türkiye’de, bir devlet kuruluşu olan KOSGEB, girişimcilere muhtelif yollardan destek vermektedir. KOSGEB kredileri, eğitimleri, maddî yardımı ile birçok noktada inovasyon sevdalılarına yardımcı olmaktadır. Ancak KOSGEB’in sağladığı desteklerden yararlanmak için girişimcilik sertifikası sahibi olmanız gerekmektedir. Söz konusu sertifika alınmadan KOSGEB desteği alınmanı mümkün değildir. Aynı zamanda kimi farklı destekleyici kurum ve kuruluşlar da mezkûr sertifika olmadan destekleme işlemi yapmamaktadır. Dolayısıyla girişimcilik macerasına başlamadan evvel muhakkak girişimcilik sertifikası almayı aklınıza koymalısınız. Söz konusu sertifikası almak ise oldukça kolaydır.

Girişimcilik Belgesi

Peki, bu girişimcilik sertifikası tam olarak neyi amaçlamaktadır? Bu sualin en keskin ve kısa cevabı, bilinçli girişimciler ortaya çıkmasını sağlamaktır. Yani parlak bir fikriniz de olsa, tecrübesiz olarak nereye gideceğinizi bilmediğiniz bir yolda başarısız olacağınız düşünülmektedir. Eğitimli olmanın zararı ne? Kısaca girişimcilik eğitimi sonrasında aldığınız belgeye, girişimcilik sertifikası denilmektedir. Bu sertifikayı aldıktan sonra başvuru sürecinizin detaylarına inebilir ve projenizi sunabilirsiniz. Eğer kabul görülürseniz de fikrinizin ve iş planınızın destekleme aşaması başlanır.

Girişimcilik Eğitiminde Neler Var?

Başta KOSGEB olmak üzere, kuruluşun izin verdiği birçok tüzel kişilik girişimcilik eğitimi sunmaktadır. Genel itibarıyla bu eğitimde en basit tabiriyle bir tüccarın ne gibi niteliklere sahip olması gerektiği, işletmeler hakkında en temel kaidelerin ne olduğu ve iş planının ne şekilde yapılabileceğiyle ilgili olarak çok önemli teorik bilgiler verilmektedir. 70 (yetmiş) saat süren eğitimler değişiklik gösterse de kurs içeriği genel mânâda aynıdır.

Girişimcilik eğitimi boyunca teorik anlamda birçok bilgi yığını ile karşı karşıya kalacaksınız. Şahsi kanaatimizin tecrübenin bilgiden daha önemli olduğu yönündeyse de, bilginin önemi yadsınamaz. Dolayısıyla birtakım işleyiş hakkında resmî ve hukukî anlamda bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Personel eğitimi dahi, oldukça göz ardı edilen ancak çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu eğitimlerde hedeflenen temel olgu ise, işyeri (işletme) sahiplerinin dirayetli ve ticarete hazır bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktır. Girişimcilik sınavı olmasa bile, bu eğitimler sırasında not tutma alışkanlığı kazanmalı ve bilmediğiniz tüm konular hakkında soru sormalısınız.

Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?

KOSGEB’ten girişimcilik belgesi ya da sertifikası alabilmeniz için birtakım şartlar bulunmaktadır. Bu koşullar arasında şunları sayabiliriz:

  • 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.
  • Gerekli kayıt evraklarını doldurmanız lâzım.
  • Girişimcilik eğitimine katılmanız gerekmektedir.
Yorum Yap

Yorum Yap