Bankaların sizlere verdikleri hizmet sonucunda sizden kredi kartı veya banka kartı gibi işlemlerinizin yapılması sonrasında sizden talep ettikleri ücrettir.
Bu ücretler yaptığınız işler olarak Havale, Para Transferi, Hesap İşletim Ücreti, Bankalar Arası Para Transferi gibi her işlem başı ücretlendirilme yapılır.
Makale İçeriği
Bankalarda Ürün ve Hizmet Ücretleri Nedir?
Ürün ve işlem ücretleri bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Bu ücretleri öğrenmek istiyorsak başvuruda bulunduğumuz bankanın sitesinden veya başvuruda bulunduğumuz zaman bize verilen bankacılık sözleşmesi içinde yazmaktadır.
Bazı bankalar ürün ve hizmet ücretleri talep etse de bazı şubesiz bankalar talep etmemektedir.
Bunun sebebi bu gibi bankaların bizlere şubesiz hizmet vermeleridir.
Şimdi aklınızda soru işareti kalmış olabilir nedir bu ”şubesiz banka”? Hemen açıklık getirmek gerekirse, bu gibi bankaların şubesi olmadığı için ürün ve işlem ücretleri gibi şeyler talep etmemesi bizden bu da bizim için iyi bir şey olarak karşılanıyor insanlar arasında ve o şubesiz ürün ve işlem ücreti gerektirmeyen ve işlem ücreti gerektiren bankaları sizin için derledik.
Ürün ve Hizmet Ücretleri Olan Bankalar
- Akbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası (25 yaş altı gençlerden ücret talep etmiyor)
- İş Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası, Deniz Bank olmak üzere bunun gibi pek çok işlem ücreti isteyen bankalar bulunmaktadır.
Ürün ve Hizmet Ücretleri Olmayan Bankalar
Başta en çok kullanılan şubesiz Banka olarak En para gelmektedir. Bunun nedeni havale, para transferi gibi işlem ücretlerinin olmamasıdır.
En para bankasından sonra ise Papara gelmektedir. BDDK kontrolünde olan site içinde şunları söylemek gerekirse Bankalar Arası Para Transferi, kullanıcılar arası para transferi ve son olarak da Papara Kart ile istediğiniz yerde alışveriş imkanın olmasıdır. Makalemi okuduğunuz için teşekkürler.
Son söz olarak, en güncel bilgiyi banka şubelerinden ya da bankaların internet sitelerinden öğrenilebileceğini ifâde etmemiz gerekiyor. Bununla birlikte bankaların çağrı merkezleri de konu hakkında detaylı bilgi vermektedirler. Kredi çekmek, kredi kartı aidatı, banka havale ücretleri, banka EFT ücretleri; topyekûn olarak değerlendirildiğinde sene içerisinde güncellenebilir. Bu hususa da dikkat etmeniz gerekiyor.