1. Ana Sayfa
  2. Bank Kredisi
  3. Fed Yetkilileri Ekonomi ile İlgili Açıklama Yaptı

Fed Yetkilileri Ekonomi ile İlgili Açıklama Yaptı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Kongre ve Fed’den destek gelmesi durumunda ekonomik toparlanmanın daha hızlı olacağını söyledi.

Fed Yetkilileri Ekonomi ile İlgili Açıklama Yaptı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed) Başkanı olarak görev yapan Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi’nin Koronavirüs Krizi Alt Komitesi’nde, koronavirüs salgının ekonomik etkilerine karşı alınan önlemlerle ilgili sunum yaptı ve Temsilciler Meclisi üyelerinin sorularını yanıtladı.

Ekonomide kaydedilen ilerlemeye rağmen milyonlarca kişinin hala işsiz olduğunu söyleyen Jerome Powell, gidecek çok yol olduğunu söyledi.

Powell, hem Kongre’den hem de Fed’den destek gelirse iyileşmenin daha hızlı olacağını sözlerine ekledi.

Birçok borçlunun da bu programlardan faydalanacağını ifade eden Powell, “Ancak diğerleri için geri ödemesi zor olabilecek bir kredi çözüm olmayabilir ve bu durumda doğrudan mali desteğe ihtiyaç duyulabilir” ifadelerini kullandı.

Fed Başkan yardımcısı Randal Quarles Uluslararası Bankacılar Enstitüsü’nün bir etkinliğinde, ekonominin hala daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Quarles, “Güçlü bir toparlanmanın başlangıcını görmemize rağmen, iyimser tahminler bile bu şoktan tamamen kurtulmanın uzun zaman alacağını gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.

Fed Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Richard Clarida da yapmış olduğu röportajda, ekonominin sağlam bir şekilde toparlandığını fakat hala derin bir çukurun içinde olduğunu ifade etti.

Boston Fed Başkanı olarak görev yapan Eric Rosengren ise Boston Ekonomi Kulübünde yapmış olduğu konuşmada, diğer yetkililere kıyasla ekonomi ile ilgili daha az iyimser olduğunu bildirdi.

Rosengren, “Çok ihtiyaç duyulduğuna inandığım ilave desteğin yakın zamanda gerçekleşmesi olası görünmüyor” ifadelerini kullandı.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans da ekonomik görünüm için mali desteğin çok önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Yap

Yorum Yap