İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Eğitim Kredisi
  3. Eğitim Kredisi Nasıl Alınır

Eğitim Kredisi Nasıl Alınır

Eğitim Kredisi Nasıl Alınır
5

Dünyanın en fazla genç nüfus barındıran ülkeleri arasında bulunan Türkiye, genç nüfusundaki eğitime odaklı yönelimle de dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu bağlamda ülkemizin yeterli eğitim düzeyine çıkması için farklı eğitim kurumları, üniversiteler ve kurslar açılmıştır. Muhtelif imkânlar nedeniyle tercih edilen özel üniversiteler için de bâzı öğrenciler maddî olarak zorlanabilmektedir. Tıpkı evlenmek isteyen gençler, arayışa girdiği düğün kredisi gibi bu durumda da eğitim kredisi nasıl alınır şeklinde soruları sürekli kendilerine sormaktadırlar. Bu noktada bizler de konu hakkında gerekli açıklamayı yaparak öğrencilerin eğitim hayatlarında kullanacakları krediyi ne şekilde ve ne şartlarda alabileceklerini izâh edeceğiz.

Makale İçeriği

Eğitim Kredisi Nedir

Herhangi bir üniversite, dershane, kurs, seminer vb. gibi kurumlardan eğitim alacağınız şartlar dâhilinde bankalardan eğitim kredisi kullanabilmektesiniz. Bu kredi, hemen her banka tarafından sunulmakta ve bankalara göre değişen taksit seçeneği de sunulmaktadır. Örneğin Ziraat Bankası 36 ay vâde seçeneği sunarken, DenizBank bu vâdeyi 60 aya kadar çıkarmaktadır. Kimi bankalar ise bu kredi türünü KMH yâni Kredili Mevduat Hesabı açarak da kullandırabilmektelerdir. Böyle durumlar genellikle öğrencinin velisi tarafından bankaya başvuru yapılması istenir ve yine veli adına bankacılık işlemleri başlatılarak hesap açılır. Ancak eğitim alacak öğrencinin düzenli bir geliri varsa ve bunu resmî belgelerle kanıtlayabilirse, kredi işlemi kendisi adına da yapılabilir. Bu tür kredilerde, taksit ödemeleri bitene kadar hayat sigortası da yapılmaktadır.

Eğitim Kredisi Nasıl Alınır

Diğer kredi türlerinden amacına göre farklı olması hasebiyle başvurularınızı sâdece bankaların şubelerinden yapabilirsiniz. Banka şubeleri başvuru esnâsında TC Kimlik Kartınızın ya da nüfus cüzdanınızın fotokopisini, varsa gelir belgenizi, eğer geliriniz yoksa velinizin gelir durumu ve belgelerini, ikâmetgah adresinizi, son olarak da öğrenci belgenizi bankaya ibraz etmeniz gerekmektedir. Fakat henüz üniversiteye kaydolmadıysanız, kazandığınıza dair resmî ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgenizi de banka şubesine sunabilirsiniz.

Bir Örnek: DenizBank Eğitim Kredisi

Sberbank kuruluşu olan Denizbank, bu tür kredilerde size altmış aya kadar taksit seçeneği sunmaktadır. İstediği faiz oranları ise, kullanmak istediğiniz vâde sayısına göre değişiklik göstermektedir. Güncel faiz oranları şu şekildedir:

  • 12 ay için yüzde 1,30
  • 24 ay için yüzde 1,38
  • 36 ay için yüzde 1,50
  • 48 ay için yüzde 1,51
  • 60 ay için yüzde 1,51

Bankanın, sizden kredi tahsis ücretini de kesinti edeceğini unutmayın. Kredi tahsis ücreti, kullanmak istediğiniz kredi miktarının yüzde 0,5’i olarak hesap edilmektedir. Örneğin: 10 bin TL’lik kredi kullanmak istediğiniz takdirde (10.000×0,5)/100 formülü ile 50 TL kredi tahsis ücreti kesileceğini hesap etmiş oluruz.

Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (4)

  1. Avatar

    devlet zaten eğitim alan kişilere destek veriyoru erasmus vb programalra kayıt olanlara, bu faizlerin altına girmeyi tavsiye etmem

  2. Avatar
    6 sene önce

    eğitim kredisi için ilk tercihiniz devlet bankaları olmalı. iş bankası, ziraat bankası ve vakıfbank olabilir. halk bankı tercih etmeyin. ne demek istediğimi anladınız. 🙂

  3. Avatar
    6 sene önce

    Çocuğum için çektiğim krediyi hâlâ ödüyorum. oğlan okula da gitmedi, bıraktı. devlet bankaları da yalan yani. çocuğunuzu verin bi’ meslek erbabının yanına en azından iş öğrensin. kitap okumayan çocuktan hayır mı gelir.

  4. Avatar

    Çocuklarınızı iyi ve sevebileceği mesleklere yönlendirin. Eğitim kredisi de sadece bu yönde yarar sağlasın. Hukuk mu istiyor, önce vicdanlı mı ona bakılmalı. Ondan sonra istediği okul için parası neyse eğitim kredisiyle halledebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir